21.5 C
New York
søndag, juni 26, 2022

Buy now

spot_img

10 tips for å komme seg opp fra kjelleren

Har du vært i kjelleren noen gang? Joda, veldig mange av oss har, og det kan faktisk være nyttig innimellom, så lenge vi finner trappa opp og ikke blir værende der i evigheter og dyrke dritten. 

Mange har vansker med å komme seg opp igjen, for det er ofte ganske mørkt der nede, og ikke minst ofte vanskelig å finne frem, og hvor var den trappa, eller enda bedre – heisen?

Vil dele med dere noen konkrete måter som jeg synes er nyttige for å komme seg opp av den berømte kjelleren. Ta med deg det du har bruk for, og kast resten.

10 tips til å komme seg opp fra kjelleren:

  1. Finn det som er bra i livet ditt! Skriv det ned om du er av de som liker det. De aller fleste av oss har gode ting i livet uansett hvor mørkt det ser ut. Fokuser på disse tingene og bruke energien fra det til å komme deg et steg videre.
  2. Bestem deg for å snu og bestem hvilken dag det skal skje! Dette kan høres litt for enkelt ut, men er alt annet, dette handler om å ta et valg at akkurat denne datoen så skal du gjøre noe, et eller annet som er bra for deg. Jeg for eksempel bestemte at jeg skulle få sose i kjellern når jeg kom hjem fra stråling, men at jeg på tirsdag etter påske skulle reise meg, og det gjorde jeg. Da har jeg matet meg selv med at på tirsdag skjer det, og jeg har tillatt meg selv å være der en stund, noe som og kan være viktig.
  3. Be om hjelp! Ring en venn. Skriv. Altfor mange går alene og surrer i kjelleren, og det er gjerne ikke da man vil snakke med noen, og det er sånn at det er vi selv som må gå den trappa – men – vi kan få hjelp av noen som kan sparke oss litt i gang så vi får satt beina i første trinnet hvert fall.
  4. Kom deg ut! Tving deg til å kle på deg og gå ut, om så bare en bitteliten spasertur, eller dra på fjellet, eller ned i fjæra, alt ettersom hva du liker. Frisk luft er terapi, og man kommer ut av sin egen boble og blir påminnet at verden er mer enn akkurat oss. Jeg vet det er tungt med det samme, men du vil ikke angre.
  5. Finn lidenskapen din! Dette er noe jeg snakker en del om i foredrag, og viktigheten av det, men det er også et viktig moment i å komme seg på beina – det å ha noe du brenner for. Jeg har flere ting jeg brenner for, og det gjør at jeg gang etter gang, uansett hvor mørkt det er, kommer meg opp. Jeg føler meg nyttig, meningsfull, og kan dykke inn i noe jeg digger. Har du funnet lidenskapen – ta den frem, tving deg, og har du ikke funnet den – sett deg ned og jobb med å finne en lidenskap i livet ditt.
  6. Utsett deg for humor! Også en av mine gull i livet, hva får deg til å le? Er det en film, en bok, en samtale med noen, en aktivitet? Humor har hele veien vært det som har fått meg til å elske livet tross alle utfordringer, se det tragikomiske i noe. Jeg tror vi har altfor mye alvor og tragedier rundt oss, bare daglig blir vi eksponert for triste ting i nyheter osv, dette trenger å balanseres.
  7. Fresh deg opp! Ta en dusj, kle på deg annet enn slitte joggebukser, sminke, klipp håret. Dette er et punkt som er undervurdert, å subbe rundt og bare la ting fare med deg selv, og du ser deg i speilet og blir bare trist, vel – det hjelper faktisk å freshe seg opp, bare prøv!
  8. Skriv ned dine utfordringer og mulige løsninger på dem! Hva er årsaken til at du er i kjellern? Det hjelper ikke en dritt å skrive carpe diem, hehe, jeg hater det uttrykket – men konkret å skrive ned hva du strever med. Hvorfor? Jo fordi veldig mange tror ikke deres utfordringer kan løses, der mener jeg vi tar feil, det meste kan løses, hvis vi vil – til og med om det er noe som virker helt håpløst så kan vi lære oss å leve med det, og der fins alltid noen smutthull, og med løsninger på veien er trappa fra kjelleren mye lettere å gå.
  9. Lag en plan for livet ditt! Denne har jeg bommet på tusen ganger før, jeg lager store uoverkommelige planer. Nå har jeg planer som er mulig å gjennomføre, samt noen store visjoner selvfølgelig, digger visjoner! Hva har du lyst å bruke livet ditt på? Dette er viktig å reflektere over, går du i riktig retning? Du trenger ikke gjøre store ting hver dag, men litt hver dag, det blir resultater av det etter hvert. For, enten vi liker det eller ikke – en dag er livet vårt på jorda over… bruk det, omså litt hver dag.
  10. Lær av andre! Der finnes hopetall av mennesker ( meg selv inkludert) som har vært i kjelleren og som har kommet seg opp, og som gjerne deler sine erfaringer. Ingen mennesker er like, men det er likevel mulig å finne noe felles, se hva andre har gjort, kan du gjøre noe av det samme på din egen måte? Ingen skal behøve å leve store deler av livet i mørket, der fins alltid håp!

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’0′ hide_controls=’0′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=z_voXQACcBI[/responsive_video]

Denne korte videoen var en av de jeg skapte da jeg fikk diagnosen uhebredelig kreft, humor er avgjørende i mitt liv for å leve det livet jeg gjør.

Håper dette inspirerte deg, blir veldig glad om du sier hei i kommentarfeltet!

Har du noen tips du har lyst å dele? Kanskje jeg kan lage en lang liste med mange tips – det hadde vært flott.

Vi sees snart igjen

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,364FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles