WHOW - NY LYDBOK!

Kibarabara Kristne Kaffehus Kickstart [Dag 1]

Hei kjære deg og hjertelig velkommen hit til denne serien hvor du kan være med på reisen med å skape kjeden Kibarabara Kristne Kaffehus. Jeg håper at denne serien vil inspirere deg i ditt liv, og kanskje du vil være en del av bevegelsen, ja alt blir slik det er ment.

Så ofte ser vi historier av mennesker som har gjort noe, men vi ser ikke hvor det startet. Der er så mye å lære av reisen! De første 3 månedene av 2024 har vært en utrolig reise i seg selv, med mange utfordringer, noe jeg vil dele mer om senere. Nå er det nytt håp, ny giv, ny energi, nye tanker.. et valg om pushe gjennom denne muren.

Gleden! Sitter her og spiller lovsang musikk og kjenner at «nok er nok», nå vil jeg inn i dette nye, og jeg tror Gud har sendt signalene nå, at ja det er på tide med en ny sesong. Gud bestemmer tiden, og wow det er så mye jeg har å dele for de som vil lytte eller lese. Verden er i en helt spesiell tid nå, og min observasjon er at gleden er mindre hos mange enn den var før. Naturlig nok, med alt som hender i menneskers liv og i verden.

I dag velger jeg gleden, en ny reise er startet, og jeg vil ta dere med på reisen i opp og nedturer, i utfordringer og gjennombrudd. Så hva er disse kristne kaffehusene? Det er en visjon jeg har fått. Jeg har siden jeg var 15 år sett senter over hele verden, og forsto jeg skulle være en del av det. Disse sentrene vil komme, men det er som om jeg skal aktivere noe annet for å aktivere sentrene. Lang historie, men det er blitt vist meg motsatt – når det er et hotell så har de kanskje en egen cafe der. Jeg blir vist «kaffehus med hotell.»

anonymous person in waving sea
Photo by Kammeran Gonzalez-Keola on Pexels.com

Å svømme mot strømmen er jeg vant med, gjøre det motsatte. Jeg er kommet dit hvor jeg har gitt mitt liv til Kristus, så jeg grunner over Guds ord dag og natt, ja denne historien skal jeg og dele senere. Hvordan gikk jeg fra den jeg var til å få en så sterk tro? Det har vært en prosess, ikke over natta som flere opplever.

Salig er den mann som ikke vandrer etter ugudeliges råd, og som ikke står på synderes vei eller sitter på spotteres sete, men har sin lyst i Herrens lov, og grunner på Hans lov dag og natt. Han skal være lik et tre plantet ved elver av vann, og som gir sin frukt i sin tid, og har blader som ikke visner. Og alt han gjør skal lykkes. – Salme 1: 1-3

I dag tar jeg steget om å starte prosessen med kristne kaffehus. Jeg smaker på ordene «kristne kaffehus» og synes det er ganske digg egentlig! Disse skal jo ut i hele verden, og ja jeg vet for mange er dette merkelig, hvordan kan du bare si det? Jeg deklarer det! Jeg sier at dette er sant! Jeg tror 100% på dette!

Så hvor starter vi, ja her er et vi. Det er min mann Simeon og meg. Simeon er fra Nairobi, og vi er på vei til å flytte dit, så jeg vil tro at det første stedet blir i Nairobi – hvis ikke Gud har en annen plan, det vet vi jo aldri. Jeg trodde jo en stund at det var i Nord-Norge det skulle starte – med et senter og et kaffehus, i Neiden. Det er ikke blitt enda, men hvem vet hva som skjer. Vi lar Gud vise veien.

Det er så mange tanker å dele om dette, en utrolig spennende reise nesten før den har startet! Dette handler om verden, og hvor vi er, hvor vi er på vei, hva vi trenger, og hvordan vi kan tenke nye tanker og gjøre nye handlinger – og samtidig bruke våre talenter. Alle svarene er i Bibelen, en livsmanual, og samtidig så er jammen meg livet litt av en reise!

Jeg vil starte med hvor jeg er nå, og det er aktivering av økonomi inn til det første stedet. Jeg tar ikke lån, så alt skal realiseres på andre måter. De 3 siste månedene har jeg snudd mange steiner for å få klarhet til reisen. Dypt inn i: «Det handler om hvem jeg er og ikke hva jeg gjør.» Gud bygger vår karakter ikke vår karriere. Den vi er former hva vi gjør. Som businesskvinne i 13 år, så har det vært og er litt av hvert som endres nå når «mine øyne er fokusert på Jesus.»  

Etter mange runder og mange hendelser er strategien «Pray & Spray». Det betyr at jeg ber Gud om å velsigne mine talenter, det jeg allerede har og det jeg kan. Jeg stoler og på Guds mirakel i dette, at det jeg tror vil bli løsningen er kanskje noe helt annet som faktisk blir det. Det handler ikke om å hoppe på den siste trenden, men skape daglig, og samtidig elske denne veien, for uten lidenskap ramler jeg fort bort. Nå blir og lidenskap til mening, og det er vakkert.

Fokuset er «Gud først», så er det å hjelpe andre i en eller annen form, samtidig skal jeg stå inne for det som kristen, så en del ting er fjernet fra blokka som jeg gjorde før. Jeg står nå igjen med 5 muligheter som jeg jobber med nå. Det kan være at alle tingene vil fungere, eller bare en av dem. Det er fantastisk å være her hvor jeg ser på det som at dette er det jeg gjør, jeg vil dele det, ingen hemmelig skjult «businessagenda». Det er slik det er. Jeg overlater resten til Gud. Jeg sprer det ut på norsk og engelsk, og jeg har bestemt en ting: Det skal være gøy! Jeg savner den delen av meg som hadde det så moro i alt jeg skapte, så nå er det moro på planen igjen! Jeg tror flere trenger det: Joy to the world! Alt skal spille seg ut i verden i dag, men jeg vil ikke være med i sutrekoret! Jeg vil være den som går først og skaper noe som kan hjelpe fremover.

For jeg vet hvilke tanker jeg tenker om dere», sier Herren, «tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.  – Jeremia 29:11

I know the plans I have for you,» says the LORD. «They are plans for good and not for disaster, to give you a future and a hope. – Jeremiah 29:11

Må si jeg liker den engelske versjonen enda bedre, ja der finnes så mange versjoner, denne er fra New Living Translation. Vet at mange foretrekker King James Version (55% solgte) – men akkurat nå er jeg i Inspirasjonsbibelen som har NLT versjonen, som fikk meg nettopp inspirert til å lese mer i Bibelen. Akkurat nå er jeg så fokusert på at Gud har en plan for oss, kanskje derfor jeg liker det: bekreftelsen at Gud har en plan. Det føles betryggende i dette livet, at der er en plan.

PRAY & SPRAY PLAN

Inntektskilder:

 1. POD – PRINT ON DEMAND (print på forespørsel)
 2. KIBARABARAS MEDLEMSSKAP – BUSINESS WITH GOD
 3. NETWORK MARKETING
 4. BØKER/KURS/EVENTER
 5. CROWDFUNDING

Jeg har fokus på å gjøre det jeg kan med det jeg har nå, «det jeg har i huset.» (2.Kongebok 4 om Elisja og enkens olje) Etter mye leting forstod jeg at det er der det er best å starte.

Print on demand har jeg såvidt vært innom for mange år siden, men det var lett for meg å sette det opp, og det er moro! Elsker å skape en butikk på nett hvor alt er unikt. Dette kan lett overlates til andre når vi er i gang. Utfordringer er der og jeg lærer hele tiden, men jeg elsker å starte uperfekt! Nå skal design ut, så om noen ønsker å kjøpe et spesielt bibelvers eller annet inspirerende på et spesielt produkt – rop ut – så fikser vi det, da hjelper du faktisk å bygge butikken!  

Medlemskap har jeg hatt i flere år. Fordelen er at man får månedlig betalt. Siden det er pågående er det viktig at det er lidenskap involvert! Jeg måtte avslutte gamle medlemskap fordi det ikke passet lenger med den jeg er nå, men nå er vi i gang med å starte «Kibarabara – Business with God» – et engelsk medlemskap for de som vil starte business og som er kristne.

Network Marketing (MLM) har gitt meg inntekt hver fredag i seks år. Den bransjen er kanskje en av de mest misforståtte, men jeg elsker den, og jeg kan jobbe i 47 land med den, så føler sterkt for å øke denne. Tiden er over hvor vi må kontakte familie og venner, eller spamme i messenger – der finnes så mange andre måter å jobbe med det på.

Bøker, kurs og eventer – diverse på et brett. Min filosofi er at når jeg lærer noe så vil jeg dele det med andre, jeg vil ikke holde det for meg selv når noen andre kan ha bruk for det. Tiden jeg bruker på å dedikere meg til noe, det kan jeg pakke inn i et format og selge det til noen andre som vil spare tid på å lære av meg.

Mine produkter:

 1. LIVET MED GUD – 4 timers event – få opptak nå.
 2. IISAS GULL – 22 kurs/produkter – til 97% rabatt!
 3. MIRAKELMODUS – EBOK OG LYDBOK
 4. UTFØRELSEN – EBOK OG LYDBOK

Crowdfunding er noe jeg har gått rundt med i magen i mange år men aldri aktivert for jeg visste ikke hvilket prosjekt jeg skulle bruke det til. Jeg har gjort noen små forsøk, men ser at jeg ikke hadde energien inn i det og det var vel sikkert ikke meningen. Læringen kommer til synes når vi er klare for å aktivere det inn i rette prosjektet. Jeg liker ideen om at når man gir så får man noe tilbake – som en t-skjorte, en bag, en hoodie, en poster…. noe symbolsk, men som og kan markedsføre prosjektet. Nettopp derfor er POD – print on demand så smart, for da kan jeg skape noe der som går inn i crowdfundingen.

Jeg sitter her og smiler og ser for meg det første kaffehuset, innredningen, skapelsen, prosessen med alt, kaffebønner i Kenya, mennesker vi møter – wow tenk når det er realisert! Det ligger så mye dypt i dette, hvorfor nettopp kaffehus, men mer om det senere. Nå skal jeg jobbe videre for å aktivere inntektskildene, for er det noe jeg vet så er det at uten ressurser så blir det bare en drøm, og jeg er her for å realisere ikke bare drømme om det!

Legg gjerne igjen en kommentar, del gjerne, og selvfølgelig er du hjertelig velkommen til å bli med å så inn til prosjektet hvis du ønsker det, på den måten som passer deg best. Gud velsigne deg. I kjærlighet, Iisa.

Del:
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  flere poster

  Suksess i Network Marketing

  Velkommen til gratis workshop i hvordan du kan tiltrekke deg team og kunder i network marketing, og mye mer! Vil du se en litt kortere versjon av workshopen så se [...]
  Se mer